«Μούσκεμα» τα έκαναν οι αρμόδιες αρχές της γείτονας χώρας Ιταλίας, καθώς ανακοίνωσαν λανθασμένο αριθμό νεκρών από το νέο κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, οι Ιταλοί, είχαν ανακοινώσει πως το τελευταίο 24ωρο είχαν καταλήξει 474 άτομα, αριθμός αρκετά αυξημένος συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες.

Λίγη ώρα μετά, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι στην πραγματικότητα οι θάνατοι ασθενών του κορωνοϊού, το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν παρουσιάζουν αύξηση αλλά σημαντική μείωση.

Ο νέος αυτός απολογισμός οφείλεται στο ότι, όπως έγινε σαφές, στο σύνολο του σημερινού απολογισμού, προστέθηκαν στον αριθμό των νεκρών των τελευταίων είκοσι τεσσάρων ωρών και στοιχεία που αφορούν ασθενείς οι οποίοι έχασαν την ζωή τους, στο σπίτι, τον Απρίλιο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Κατά συνέπεια, οι νεκροί της σημερινής ημέρας είναι 192 και οι θάνατοι του Απριλίου οι οποίοι καταγράφηκαν επίσημα μόνον σήμερα, 282.