Στη Σκωτία έχει ξεκινήσει ήδη η σταδιακή επιστροφή στα σχολεία για τους μαθητές, ύστερα από πέντε μήνες. Όπως αποφασίστηκε, τα παιδιά θα επιτρέπεται να φέρουν σχολική τσάντα, αλλά δεν θα είναι υποχρεωμένα να φορούν προστατευτική μάσκα ως μέτρο πρόληψης κατά της πανδημίας του κορωνοίού.

Οι σκωτσέζικες αρχές επέλεξαν η επιστροφή στα θρανία να γίνει σταδιακά από την Τρίτη, 11 Αυγούστου, για τους μαθητές της περιοχής Μπόρντερς έως τις 18 Αυγούστου, για τις υπόλοιπες περιοχές. Οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτικές μάσκες ούτε να σέβονται τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης μεταξύ τους.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, έκρινε ότι είναι «κατανοητό» να υπάρχει μια κάποια «ανησυχία από την πλευρά των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών», αλλά διαβεβαίωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων έχει «ζωτική σημασία» για την εκπαίδευση και την «ευημερία» των μαθητών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Σκωτία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού COVID-19 ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 19.000 και περισσότεροι από 2.500 είναι οι θάνατοι.