Σύμφωνα με τους ειδικούς ένα κρύωμα και μια ίωση με ήπια συμπτώματα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη πεντανόστιμη παραδοσιακή κοτόσουπα.
Η κλινική διατροφολόγος Jo Lewis με συνέντευξη στο BBC, ανέλυσε γιατί ο ζωμός κότας ενισχύει τον οργανισμός και δίνει εφόδια για να παλέψει το κορμί μας το κρύωμα.
Η κοτόσουπα λοιπόν ενισχύει την άμυνα πριν κρυώσουμε μέσω της μύτης και των μικροσκοπικών τριχιδίων.
Δεύτερον έχει παρατηρηθεί μείωση των φλεγμονών που δημιουργούνται στο κρύωμα.
Όταν κάποιος κρυώσει, ο οργανισμός χρειάζεται ενέργεια για να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες, και συνήθως δεν έχουμε όρεξη για φαγητό ή δεν μπορούμε να φάμε λόγω ατονίας. Η κοτόσουπα είναι τρώγεται εύκολα και περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που ρίχνονται στη μάχη κατά του κρυώματος.
Extra tip προσθέστε στη κοτόσουπα κρεμμύδι ή σκόρδο που αποδεδειγμένα έχει δράση κατά του κρυώματος και των φλεγμονών.
Τέλος η κοτόσουπα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε καρνιτίνη, και είναι αυτή η ένωση αμινοξέων σύμφωνα με μελέτες που συμβάλει στο μετριασμό των συμπτωμάτων από το κρυολόγημα ή τη γρίπη.