Συναγερμός έχει σημάνει στο ογκολογικό και αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, αρχικά επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού σε ιατρούς της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής.

Έκτοτε ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση απολύμανσης όλων των χώρων και εκτεταμένης ιχνηλάτησης στη Β’ Παθολογική-Ογκολογική Κλινική, στη Γ2 Ορθοπεδική Κλινική, σε υγειονομικό προσωπικό και σε νοσηλευόμενους.

Από την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκαν συνολικά 19 κρούσματα κορωνοϊού στον «Άγιο Σάββα». Πρόκειται για 15 άτομα του προσωπικού και 4 νοσηλευόμενους ασθενείς. Κατά τις ίδιες ασφαλείς πηγές, οι 15 επιβεβαιωμένοι θετικοί από το προσωπικό, ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτωματολογία, παραμένουν κατ’ οίκον.

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, τέθηκαν σε καραντίνα 25 άτομα από το προσωπικό. Οι 4 ασθενείς μεταφέρονται εντός της ημέρας σε απλές κλίνες της Κλινικής COVID του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Κανονικά οι χημειοθεραπείες -Rapid tests στο προσωπικό

Η Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική του «Αγίου Σάββα» συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της. Η Β΄ Παθολογική-Ογκολογική Κλινική, ωστόσο, αναστέλλει τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα.

Οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική μεταφέρθηκαν στην Α’ Παθολογική-Ογκολογική Κλινική. Οι χημειοθεραπείες των ασθενών συνεχίζονται κανονικά, ενώ όλο το προσωπικό -1.200 άτομα- υποβάλλεται σε rapid test.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!