Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με το ρόλο των αλλαντικών στην εκδήλωση του καρκίνου, διαπιστώθηκε πως μόλις 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης ορθοκολικού καρκίνου κατά 18%.

Στην κατηγορία του επεξεργασμένου κρέατος κατατάσσεται το λουκάνικο, το μπέικον και κάθε είδους αλλαντικό που παράγεται έπειτα από προσθήκη αλατιού και συντηρητικών.

Σε τι ποσότητα αντιστοιχούν τα 50 γραμμάρια αλλαντικού;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– 1,7 έτοιμα κεφτεδάκια
– 2 φέτες καπνιστό ζαμπόν
– 10 φέτες τσορίθο (είδος χοιρινού λουκάνικου)
– 1,5 φέτα παστό ζαμπόν
– ½ λουκάνικο