
Το τσιμπολόγημα, ακόμη κι όταν αφορά υγιεινά τρόφιμα, αποτελεί τακτική συνήθεια πολλών και σίγουρα ο κατ’ οίκον περιορισμός που έχει επιβάλλει το lockdown ανοίγει το δρόμο για επιδρομές στο ψυγείο.
Γιατί όταν μένουμε σπίτι ο πειρασμός μεγαλώνει;
Ας είμαστε ειλικρινείς – το φαγητό δεν έγινε ξαφνικά πιο νόστιμο. Έγινε απλά πιο προσβάσιμο. Όταν δουλεύεις, περνάς χρόνο έξω από το σπίτι, βρίσκεσαι μαζί με άλλους ανθρώπους (ακόμη κι εντός σπιτιού) η προσοχή σου είναι στραμμένη σε άλλα πράγματα, ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, οι πειρασμοί λιγότεροι και η δυνατότητα να τους ικανοποιήσεις μικρότερη. Επιπλέον, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι σε περιόδους ανίας, είναι πιο πιθανό να καταφύγουμε σε λύσεις όπως αυτές που απλόχερα προσφέρει το ψυγείο μας, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει βιολογική ανάγκη για πρόσληψη τροφής.
Βάσει τον παραπάνω, μια πιθανή λύση στο πρόβλημα που λέγεται ‘τσιμπολόγημα’ είναι το να παραμείνεις δραστήρια ακόμη και όταν είσαι σπίτι. Και όποιος θέλει να βρει τρόπους μπορεί. Καθάρισε το χώρο σου, κάνε αλλαγές στη διαρρύθμιση, κάνε μια βιντεοκλήση με ένα φίλο ή μια φίλη, βγες για μια μετακίνηση 6, κάνε μια λίστα με πράγματα που θέλεις να κάνεις μετά το λοκντάουν, ξεκίνα μια DIY κατασκευή. Γενικά όπως είπαμε, αν θέλεις να βρεις τρόπους, μπορείς.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeianews.gr