Σε μία κυνική ομολογία προχώρησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, καθώς υποστήριξε πως το παρατεταμένο lockdown στην Κοζάνη πιθανόν να οφείλεται σε λάθος δεδομένα.

Σε ερώτηση που αφορούσε το περιεχόμενο της εισήγησης της Παρασκευής και την πιθανότητα αποφάσεις που αφορούν «άνοιγμα» της αγοράς να μην εφαρμοστουν οριζόντια αλλά να περιλαμβάνουν τοπικά προσαρμοσμένα μέτρα, ο κ. Εξαδάχτυλος είπε ότι «είναι πολύ πιθανό στις “κόκκινες” περιοχές να έχουμε ιδιαίτερο καθεστώς, ανάλογα με την κάθε περιοχή».

Ταυτόχρονα, ωστόσο, τόνισε ότι αυτές οι περιοχές και το καθεστώς στο οποίο βρίσκονται είναι ανάγκη να είναι «σε διακρή αναθεώρηση», ειδικά όταν πρόκειται για περιοχές όπου ισχύουν μέτρα «παρατεταμένα όπως η Κοζάνη».

Στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν μηνύματα πολιτών που τονίζουν πως τα στοιχεία για την συγκεκριμένη περιοχή της χώρας είναι λάθος, ο κ. Εξαδάχτυλος είπε ευθέως ότι «το καθεστώς της Κοζάνης πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα επί τα βελτίω, φαίνεται ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα που κρατούν την Κοζάνη σε ένα επίπεδο στο οποίο δεν βρίσκεται πραγματικά … ενσωματωθηκαν τεστ με κάποια καθυστέρηση … αν συμβαίνει αυτό μπορεί να βγουν λάθος συμπεράσματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι παραπάνω δηλώσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις περιοχές που βρίσκονται σε αυστηρότερο lockdown καθώς είναι πιθανό να υποδεικνύουν αναθεώρηση στοιχείων και σε αυτές τις περιπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι αυστηρότερα μέτρα από ότι στην υπόλοιπη χώρα εφαρμόζονται σε:

  • Δυτική Ατική (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα)
  • Κοζάνη (Κοζάνη, Εορδαίας, και Βόιο)
  • Ροδόπη (Στροφή, Νέδα, Αγιοχώρι και Ήπιο, τοπικές κοινότητες του Δήμου Αρριαννών)
  • Κάλυμνος
  • Φθιώτιδα (Ανθήλη, τοπική κοινότητα του Δήμου Λαμιέων)
  • Φλώρινα (Κέλλη, τοπική κοινότητα του Δήμου Αμύνταιου)
  • Βοιωτία
  • Λασίθι (Παλαίκαστρο, τοπική κοινότητα του δήμου Σητείας)