Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, τόνισε πως «η κολχικίνη δεν είναι το φάρμακο που θα μας σώσει από την COVID-19», υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε».

Όπως εξήγησε, η κολχικίνη είναι ένα παλιό φάρμακο που χορηγείται σε εκκρίσεις ουρικής αρθρίτιδας, σε ρευματικές παθήσεις και σε περικαρδίτιδες.

Ενώ επισήμανε πως «υπήρξε μια ανακοίνωση από τον Καναδά που υποστηρίζει πως αν χορηγηθεί στην έναρξη της νόσου μπορεί να μειώσει την πιθανότητα να αρρωστήσει κανείς βαριά, μειώνει την πιθανότητα να νοσηλευτείς και να καταλήξεις».


«Οι κλινικοί της Επιτροπής, πήραν μια πρωτοβουλία χαμηλού ρίσκου, γιατί έχει λίγες ανεπιθύμητες ενέργειες, κυρίως γαστρεντερικές διαταραχές και διάρροιες, να το βάλουν πιο μπροστά στις επιλογές, γιατί ήταν ήδη στις συστάσεις που υπήρχαν» σχολίασε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η κολχικίνη εμποδίζει τα λευκά αιμοσφαίρια να έρθουν στην περιοχή της φλεγμονής και να υποστηρίξουν μια σημαντική φλεγμονώδη αντίδραση, δεν είναι αντιιικό φάρμακο, είναι αντιφλεγμονώδες» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, τονίζοντας πως θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο με συνταγή γιατρού.