Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο προέδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας, και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σκοπός της διάσκεψης αυτής ήταν η ενημέρωση του Αμερικάνου πρέσβη για τις ενέργειες του ΕΟΔΥ αναφορικά με την πανδημία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΕΟΔΥ.

«Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση εκατέρωθεν για την μελλοντική συνεργασία του αμερικανικού κέντρου λοιμώξεων (CDC) καθώς και για την κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο πρέσβης κ. Πάιατ εκθείασε τη χώρα μας για την στρατηγική της απέναντι στην πανδημία και συγκεκριμένα για το σημαντικό επιστημονικό και επιχειρησιακό έργο του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας. Η συζήτηση εκτός από την αντιμετώπιση της πανδημίας έθιξε και θέματα πολιτικής της υγείας και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό αντίστοιχα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί την απαρχή για μια εις βάθος και ουσιαστική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το CDC για την αντιμετώπιση μελλοντικών απειλών για τη Δημόσια Υγεία», καταλήγει ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωσή του.