Το κρέας φημίζεται για την περιεκτικότητά του σε σίδηρο και αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές όταν χρειαζόμαστε το απαραίτητο μέταλλο, που όμως μπορούμε να βρούμε και σε φυτικές τροφές.

Για χάρη σύγκρισης, να πούμε ότι μια μπριζόλα των 225γρ. περιέχει περίπου 6,5 mg σιδήρου.

Δείτε την λίστα:

1. Σπανάκι
18mg/ 3 φλιτζάνια

2. Φασόλια σόγιας
7mg/ 2 φλιτζάνια

3. Κόκκινα φασόλια
8mg/ 2 φλιτζάνια

4. Κάσιους
8ml/ φλιτζάνι

5. Φακές
7mg/ φλιτζάνι

6. Βρώμη
8mg/φλιτζάνι

7. Τόφου
7,2mg/ φλιτζάνι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθώς μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος. Μία μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία, ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου.