
Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, υποστήριξε πως θα χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου, διότι τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως τα εμβόλια προσφέρουν ανοσία για οκτώ έως δώδεκα μήνες.
«Όπως φαίνεται θα πάμε σε τρίτη δόση εμβολίου και αυτό γιατί η κάλυψη που έχουμε, με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι από οκτώ έως δώδεκα μήνες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι για να καλυφθούν, μετά τους δώδεκα μήνες, πρέπει να πάμε και σε επόμενη δόση» δήλωσε η Μ.Παγώνη.
Σχολιάζοντας πότε θα ξεκινήσει αυτή, η νέα φάση του εμβολιασμού, η κ. Παγώνη ανέφερε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ:
«Θα το δούμε σε ένα μήνα περίπου όταν θα δοθούν σαφείς οδηγίες από την Επιτροπή Εμβολιασμού. Σημασία έχει ότι αυτή την στιγμή έχουν μειωθεί τα κρούσματα και οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, έστω και με αργούς ρυθμούς».
Την ίδια στιγμή η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπενθύμισε ότι από τη άλλη εβδομάδα, τρία νοσοκομεία μπαίνουν σε κανονικές εφημερίες και θα εξυπηρετούν ασθενείς non Covid καθώς και ότι θα αυξηθούν τα τακτικά χειρουργεία.