Το είμαστε ότι τρώμε παίρνει σάρκα και οστά όσων αφορά την μυρωδιά, καθώς η διατροφή μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη μυρωδιά του σώματός μας.

Υπάρχουν αρκετά τρόφιμα, τα οποία δεν είναι αναγκαστικά ανθυγιεινά, που μπορούν να αλλάξουν προς το χειρότερο την μυρωδιά του σώματος μας, όπως τα παρακάτω τέσσερα:

Αλκοόλ

Το αλκοόλ μεταβολίζεται στο ήπαρ σε αιθανικό ή οξικό οξύ. Ωστόσο, κάποιο από το αλκοόλ που πίνουμε, απελευθερώνεται μέσω του ιδρώτα και του αναπνευστικού.

Ψάρι

Δεν είναι λίγοι άνθρωποι που χωρίς να το γνωρίζουν έχουν μια κληρονομική μεταβολική διαταραχή, που ονομάζεται «σύνδρομο οσμής ψαριού» ή τριμεθυλαμινουρία. Αυτοί οι άνθρωποι αναπτύσσουν μια οσμή όταν τρώνε ψάρια ή άλλες τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Αυτή η μυρωδιά προκύπτει από την ανικανότητα του οργανισμού να διασπάσει την τριμεθυλαμίνη, η οποία στη συνέχεια συσσωρεύεται στο σώμα και απελευθερώνεται με τον ιδρώτα, την αναπνοή και τα ούρα.

Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας δεν μεταβολίζεται εύκολα και παραμένει στο πεπτικό σύστημα για μεγαλύτερο διάστημα. Μπορούν με αυτόν τον τρόπο να γίνουν εστία βακτηριδίων τα οποία προκαλούν δυσοσμία κατά ήταν εφίδρωση αλλά και άσχημη αναπνοή.

Σταυρανθή λαχανικά

Το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και άλλα σταυρανθή λαχανικά προκαλούν, λόγω του θείου και του καθαρισμού του σώματος από τις τοξίνες, δύσοσμα αέρια. Ένα κόλπο είναι να τα τρώμε βραστά και να τα μασάμε για ώρα, κάτι που βοηθάει το σώμα μας να τα μεταβολίσει πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!