Η Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες τους εμβολιασμούς των εφήβων άνω των 15 ετών και των παιδιών άνω των 12 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα, παρόλα αυτά ο κορυφαίος Βρετανός επιστήμονας Ρόμπερτ Ντίνγκγουολ, που είναι ένας εκ των συμβούλων του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού τόνισε ότι για τα παιδιά είναι να κολλήσουν τον ιό παρά να εμβολιαστούν.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Ρόμπερτ Ντίνγκγουολ, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής για τον εμβολιασμό Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI), δήλωσε ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο από τον Covid-19. Από την άλλη, σε μερικές πολύ σπάνιες περιπτώσεις, όπως ανέφερε σύμφωνα με την «Daily Mail», τα εμβόλια έχουν συνδεθεί με θρόμβους στο αίμα και με καρδιακά προβλήματα, «στο μεγαλύτερο ποσοστό τους σε νέους ανθρώπους». Γι’ αυτό ο Ντίνγκγουολ πιστεύει ότι είναι πιο ασφαλές να εκτεθούν τα παιδιά στον κορωνοϊό από το να κάνουν εμβόλιο.

Ο καθηγητής του βρετανικού πανεπιστημίου Nottingham Trent University ανέφερε ότι όσοι είναι υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών φέρουν ως επιχείρημα ότι μέσω αυτού θα μειωθεί ο αριθμός των μολύνσεων από τον κορωνοϊό.

Ωστόσο εκείνος κάλεσε τους πολίτες «να μην πανικοβάλλονται όσον αφορά τα ποσοστά μόλυνσης», υποστηρίζοντας ότι ο Covid-19 «δεν είναι πια μια σημαντική αιτία θανάτου» και ότι η επιστήμη δεν πρέπει να έχει ως στόχο της «να προσφέρει την αθανασία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!