Οι «ειδικοί» στην Αγγλία εισηγούνται την επιστροφή της μάσκας στα ΜΜΜ φοβούμενοι την παραλλαγή «Αρκτούρος» του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, από το στέλεχος «Αρκτούρος» έχουν πεθάνει πέντε Βρετανοί πολίτες, ενώ, μέχρι στιγμής, έχουν ανιχνευθεί 135 αλληλουχίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιστεύεται ότι υπάρχουν περίπου 104 περιπτώσεις, καθώς ορισμένοι άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε αλληλουχία δύο φορές.

Ο καθηγητής Stephen Griffin, πρόεδρος του Independent SAGE, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε τεστ κορωνοϊού και να φορούν μάσκες προσώπου για να προστατεύονται από τον ιό.

«Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια αναδρομή στην περσινή χρονιά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο ιός συνεχίζει να κάνει κακό και όσοι είναι λιγότερο ικανοί να ανταπεξέλθουν συνεχίζουν να υποφέρουν», δήλωσε στη MailOnline και πρόσθεσε πως «αν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει για να επιτρέψει σε όλους να “ζήσουν” με τον Covid, οι ευπαθείς ομάδες θα συνεχίσουν να χρειάζονται οπωσδήποτε προφυλάξεις» .

Η έρευνα δείχνει ότι η νέα παραλλαγή «Αρκτούρος» μπορεί να είναι 1,2 φορές πιο μολυσματική από την τελευταία σημαντική υποπαραλλαγη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">