Μπορεί το να φτιάξει κανείς τσάι να μοιάζει με μια απλή διαδικασία, όμως και αυτή έχει και τα μυστικά της.

Κάποιες κινήσεις που κάνουμε οι περισσότεροι είναι λανθασμένες και με αυτό τον τρόπο μειώνουμε τη γεύση του κάνοντάς το πιο πικρό ενώ μειώνουμε και τα θρεπτικά συστατικά του.

Ποιο λάθος είναι αυτό; Ότι βράζουμε το νερό μαζί με το βότανο. Ή το νερό που χρησιμοποιούμε είναι καυτό.

Και στις δύο περιπτώσεις, η υψηλή θερμοκρασία αλλοιώνει τα συστατικά του τσαγιού και καταστρέφει τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει. Επιπλέον, τα φύλλα βγάζουν πικρή γεύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ίδιο ισχύει και όταν το τσάι είναι σε φακελάκι. Το νερό κι εδώ δεν πρέπει να είναι καυτό για τους ίδιους λόγους, ενώ μια κίνηση που κάνουν σχεδόν όλοι και είναι λάθος, είναι να πιέζουν το φακελάκι στην εσωτερική πλευρά της κούπας, απελευθερώνοντας έτσι όλη την πικρή γεύση.