Για εσένα που γυμνάζεσαι λοιπόν ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές για το τι πρέπει να τρως πριν και μετά τη γυμναστική.

– Γιαούρτι με φρούτα και χαμηλά λιπαρά είναι μια καλή λύση για πριν τη γυμναστική αφού είναι ένα ελαφρύ γεύμα και παράλληλα θα σου δώσει  την κατάλληλη ενέργεια που χρειάζεσαι.

– Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και φρυγανιές σικάλεως ολικής αλέσεως είναι επίσης ένα καλό σνακ για πριν την άσκηση αφού είναι ελαφρύ και δεν θα σε βαρύνει.

– Ζυμαρικά ολικής αλέσεως για πριν την άσκηση για να σου δώσουν ενέργεια. Μετά την άσκηση καλό είναι α διαλέξεις πρωτεΐνη.

– Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου με άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της άσκησης γιατί έτσι αποδίδεις καλύτερα.

– Μετά την άσκηση ο καλύτερος τρόπος για να αναπληρώσεις τα αμινοξέα που έχασε ο οργανισμός σου είναι να καταναλώσεις κρέας, θαλασσινά και κοτόπουλο. Συνδύασέ τα με καστανό ρύζι ή κινόα.

– Αν πάλι θέλεις να αποφύγεις το κρέας τότε προτίμησε τα μανιτάρια γιατί περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αρκετά απαραίτητα αμινοξέα.

– Το αυγό αν και παρεξηγημένη τροφή είναι πολύ θρεπτική ειδικά μετά την άσκηση. Περιέχει σίδηρο και Ω3. Μέχρι και ένα αυγό την ημέρα επιτρέπεται χωρίς να ανεβάζει την χοληστερόλη σου!

– Βάλε τα φρούτα στη διατροφή σου. Μπορείς να τα προσθέσεις ακόμα και στις σαλάτες!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Ειρήνη Πασχαλέρη (Join Us)