Εάν είστε κι εσείς από εκείνους που έχουν «δαιμονοποιήσει» τις μακαρονάδες, επειδή πιστεύετε οτι παχαίνουν πολύ, ή οτι θα εκτοξεύσουν το ζάχαρό σας στα ύψη, μία μελέτη έρχεται να απενοχοποιήσει τα ζυμαρικά στο θέμα των παραπάνω κιλών αλλά και του ζαχάρου.

Σύμφωνα με μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «BMJ Open», τα ζυμαρικά έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το οποίο σημαίνει πως δεν αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, όσο οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 30 έρευνες, με δείγμα 2.500 ανθρώπων, οι οποίοι έτρωγαν ζυμαρικά, αντί για άλλους υδατάνθρακες στο πλαίσιο μίας υγιεινής διατροφής σε εβδομαδιαία βάση, με 3,3 μερίδες κατά μέσο όρο.

Τα αποτελέσματα είναι πολύ ευχάριστα για τους λάτρεις των ζυμαρικών, καθώς έδειξαν πως, τρώγοντας μακαρόνια, τόσο το βάρος τους όσο και το σωματικό τους λίπος δεν σημείωσε αύξηση. Αντίθετα, πολλοί ήταν εκείνοι που έχασαν κιλά. Συγκεκριμένα, σε διάστημα 12 εβδομάδων, οι εθελοντές έχασαν ενάμισι κιλό!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε αντίθεση με τις επικρατέστερες απόψεις, ίσως τα ζυμαρικά να είναι ένα υγιεινό πιάτο», καταλήγει ο συντάκτης της έρευνας, καθηγητής Τζον Σιεβενπάιπερ.