Οι μπανάνες είναι από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά φρούτα. Ποιος όμως είναι ο τρόπος για να μην ωριμάζουν και μαυρίζουν γρήγορα;

Εάν είναι ακόμη πράσινες, το προτιμότερο είναι να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου. Οι μπανάνες είναι φρούτα συνηθισμένα σε υψηλές θερμοκρασίες και χρειάζονται το φως για να ωριμάσουν.

Ωστόσο, στη συνέχεια πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο. Κάποιοι ειδικοί προτείνουν να ξεφλουδίζεται τις μπανάνες και να τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο, πριν τις βάλετε στο ψυγείο.

Εάν θέλετε να έχετε μια μπανάνα που να διατηρηθεί για μέρες πρέπει να τυλίξετε τα φρούτα με διαφανή μεμβράνη.

Η φλούδα είναι το μέρος του φρούτου που ξεκινάει η ωρίμανση και οφείλεται στη απελευθέρωση αιθυλενίου.

Ωστόσο, εάν θέλετε η μπανάνα να ωριμάσει γρηγορότερα, βάλτε τη χάρτινη σακούλα ή φυλάξτε τις μπανάνες μαζί με άλλα φρούτα όπως μήλα, αχλάδια ή ντομάτες.

Χρησιμοποιήστε ένα σταντ για μπανάνες. Αυτή η ασυνήθιστη «κρεμάστρα» για μπανάνες πρόκειται για ένα γκάτζετ κουζίνας που επιτρέπει τον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το τσαμπί μπανάνες, ώστε το αιθυλένιο να διασπάται και να μην χαλάνε τα φρούτα.

Ο χυμός λεμόνι ή οποιοδήποτε άλλο εσπεριδοειδές βοηθά να διατηρηθούν περισσότερο οι μπανάνες.

Πρέπει, απλά, να τρίψεις τη φλούδα της μπανάνας με το λεμόνι ή να προσθέσεις χυμό λεμόνι στη φρουτοσαλάτα.

Το κιτρικό οξύ καθυστερεί τη διαδικασία της οξείδωσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μπορείτε να διατηρήσετε τις μπανάνες στην κατάψυξη για μήνες.

Ξεφλουδίστε και κόψτε σε ροδέλες. Μετά τοποθετήστε τις σε ένα αεροστεγές δοχείο και στην κατάψυξη.

Ξεπαγώστε τις και χρησιμοποιήστε τις σε σάλτσες φρούτων και σμούθις.