Επιστήμονες ύστερα από σχετική μελέτη αποκαλύπτουν τι είναι αυτές οι λευκές γραμμές στο νωπό κοτόπουλο.

Ουσιαστικά λοιπόν, πρόκειται για ένα είδος μυικής διαταραχής που παρουσιάζεται στο στήθος του κοτόπουλου και σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε σε ιταλικό επιστημονικό περιοδικό, η πάθηση αυτή αυξάνει το ποσοστό λίπους του κοτόπουλου κατά 224%, μειώνοντας όμως το ποσοστό πρωτεΐνης. Τα πανεπιστήμια του Αρκάνσας και του Τέξας που μελέτησαν εκτενώς τα κρούσματα των λευκών γραμμών, παρατήρησαν ότι έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, αγγίζοντας το 96% από το σύνολο των 285 πουλερικών που εξετάστηκαν.

Όσο για το λόγο που συμβαίνει αυτό, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα είναι η αύξηση της ζήτησης για κοτόπουλο, που ωθεί τη βιομηχανία να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Εκπρόσωπος της αμερικανικής επιτροπής κοτόπουλου δήλωσε ότι οι λευκές γραμμές εντοπίζονται μόνο σε ένα μικρό ποσοστό πουλερικών και «δε δημιουργεί θέματα υγείας ή ασφάλειας τροφίμων για τους ανθρώπους».