Σύμφωνα με έναν ειδικό του Χάρβαρντ, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί αναφορικά με μια έρευνα που έδειξε ότι το να τρως τηγανητές πατάτες δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Αυτή η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από τη βιομηχανία πατάτας και έδειξε ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ της κατανάλωσης μιας μερίδας τηγανητές πατάτες 300 θερμίδων και μιας μερίδας αμυγδάλων επίσης 300 θερμίδων κάθε μέρα για ένα μήνα, όσον αφορά την αύξηση βάρους, ή άλλων δεικτών κινδύνου για διαβήτη.

Ίσως το να τρώει κανείς τηγανητές πατάτες αντί για αμύγδαλα να μην προκαλέσει μεγάλες αλλαγές βραχυπρόθεσμα, αλλά αυτό δεν κάνει τις δύο επιλογές εξίσου υγιεινές, λέει ο δρ. Walter Willett, καθηγητής επιδημιολογίας και διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Harvard.

Τα αμύγδαλα προσφέρουν οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της “κακής” LDL χοληστερόλης. Μακροπρόθεσμα, είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή για να αποτρέψουν χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, ή να καθυστερήσουν τις επιπλοκές τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamasnews.gr