Οι ειδικοί συνιστούν να είμαστε προσεκτικοί με το τι βάζουμε στη κατάψυξη καθώς πολλές φορές το τρόφιμο που αποθηκεύεται δεν είναι το ίδιο γευστικό μετά ή έχει αλλοιωθεί η μυρωδιά του.

Μία έρευνα και μια οικονομική ανάλυση δείχνουν ότι οι άνθρωποι είναι εθισμένοι στο να αποθηκεύουν τρόφιμα στην κατάψυξη. Στις ΗΠΑ συγκεκριμένα των 78% των αγορών σε σούπερ μάρκετ αντιστοιχεί σε κατεψυγμένα τρόφιμα, ενώ οι πωλήσεις των κατεψυγμένων την τελευταία διετία αυξήθηκαν κατά 100%.

Δείτε όμως τι δεν πρέπει να τρώμε ποτέ κατεψυγμένο

Ψωμί

Το κατεψυγμένο ψωμί δεν έχει καμία θρεπτική αξία, έχει παραπάνω θερμίδες λόγω συντηρητικών και η γεύση του είναι σαφώς κατώτερη από ένα ψωμί που ψήθηκε την ίδια ημέρα.

Μπρόκολο

Το δημοφιλές λαχανικό δεν πρέπει να αποθηκεύεται στην κατάψυξη, καθώς κατά την ψύξη του χάνει την γεύση του.

Φράουλες

Οι φράουλες διαλύονται κατά την ψύξη τους. Για αυτό και όλοι συνιστούν να τρώγονται μόνο όταν είναι η εποχή τους.

Μπιφτέκια

Σαφώς είναι ευκολία για κόσμο που δεν έχει πολύ χρόνο για ψώνια ή ετοιμασίες, αλλά οι μάγειρες συνιστούν να ψωνίζετε φρέσκο κιμά ημέρας και αν γίνεται να μην μπαίνει καν στην ψύξη.

Χτένια

Τα θαλασσινά μαλακώνουν και ωριμάζουν γευστικά στην κατάψυξη, εκτός από τα χτένια. Όλη η γεύση τους αλλοιώνεται αν βρεθούν σε θερμοκρασίες κατάψυξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!