Προγραμματίζουμε την προμήθεια των τροφίμων μας βάσει των ατομικών ή οικογενειακών διατροφικών αναγκών μας.

Είναι χρήσιμο να φτιάχνουμε μία λίστα με αυτά που χρειαζόμαστε. Η προσεκτική ανάγνωση της ετικέτας στα συσκευασμένα τρόφιμα μας βοηθά στην ορθή επιλογή των τροφίμων μας.

Από την ετικέτα μπορούμε να πληροφορηθούμε για την ορθό χειρισμό των τροφίμων, όπως για τον ορθό τρόπο διατήρησης σε ψύξη, κατάψυξη, ή εκτός ψυγείου. Από την ετικέτα μαθαίνουμε αν το τρόφιμο χρειάζεται μαγείρεμα ή αν καταναλώνεται ως έχει, ποια είναι η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας, ποια είναι τα διατροφικά του δεδομένα, όπως τα συστατικά του, τα πιθανά αλλεργιογόνα και οι ισχυρισμοί διατροφής και υγείας.

Όταν πραγματοποιούμε τις αγορές μας, κατατάσσουμε τα τρόφιμα από τα λιγότερο προς τα περισσότερο ευπαθή (ευαλλοίωτα). Δηλαδή, τα τελευταία τρόφιμα που τοποθετούμε στο καλάθι, είναι όσα παίρνουμε από τα ψυγεία και τους καταψύκτες των καταστημάτων και αυτά πρέπει να βάζουμε πρώτα στο οικιακό ψυγείο το συντομότερο μετά την επιστροφή μας στο σπίτι.

Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται η θερμοκρασία τους (ψυκτική αλυσίδα) και τα προϊόντα διατηρούν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά τους έως την προβλεπόμενη ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας που αναγράφεται στην συσκευασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!