Κάθε Μάρτιο και Απρίλιο, ένα λαχανικό κάνει αθόρυβα την εμφάνισή του και φεύγει πριν καλά-καλά το συνειδητοποιήσεις.

Το σπαράγγι δεν είναι απλώς ένα εποχικό προϊόν με ιδιαίτερη γεύση. Είναι ένα πραγματικό διατροφικό εργαλείο υγείας, που σύμφωνα με τους ειδικούς, λειτουργεί σαν φυσική πολυβιταμίνη.

Η διατροφολόγος Jessica Shand, μιλώντας στη Vogue, εξηγεί γιατί αξίζει να το εντάξουμε στη διατροφή μας:

«Tα σπαράγγια είναι ένα από τα απόλυτα αντιφλεγμονώδη δώρα της άνοιξης, καθώς περιέχουν βιταμίνη C για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού σας συστήματος, για τη σύνθεση κολλαγόνου, καθώς και βιταμίνη Α για τις ιδιότητες υγείας του ανοσοποιητικού και βιταμίνη Κ για την υγεία των οστών, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για την υποστήριξη του οργανισμού σας κατά τη διάρκεια της περιεμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης».

 Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ – πολύτιμο για τις εγκύους –, γεμάτα φυτικές ίνες για καλό έντερο και ισχυρά αντιοξειδωτικά που κάνουν “ασπίδα” κατά χρόνιων παθήσεων.

Αξίζει να κυνηγήσεις τα μοβ σπαράγγια, καθώς, όπως λέει η ειδικός:

«Αν μπορείτε, επιλέξτε μοβ σπαράγγια, καθώς περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτικών χρωστικών ουσιών που ονομάζονται “ανθοκυανίνες” και ευθύνονται για το έντονο χρώμα τους, ενώ έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό».

«Αυτό είναι σημαντικό, καθώς τα αντιοξειδωτικά εμποδίζουν τη συσσώρευση επιβλαβών ελεύθερων ριζών και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος».