Το γεγονός πως ο Δρ. Άντονι Φάουτσι προσπάθησε να παραπλανήσει το κοινό σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού, αποκάλυψαν Ρεπουμπλικάνοι που διερευνούν την πανδημία COVID-19.

Τα Εmail που έφεραν στο «φως» δείχνουν ότι ανέθεσε – και είχε την τελική έγκριση – μια επιστημονική εργασία που γράφτηκε ειδικά τον Φεβρουάριο του 2020 και είχε ως στόχο να καταρρίψει τη θεωρία ότι ο ιός διέρρευσε από ένα εργαστήριο στη Ουχάν της Κίνας.

Οκτώ εβδομάδες αργότερα, ο Φάουτσι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο επικαλέστηκε την εν λόγω επιστημονική εργασία ως απόδειξη ότι η θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο ήταν απίθανη, ενώ προσποιήθηκε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση και ότι δεν γνώριζε τους συγγραφείς.

«Υπήρξε πρόσφατα μια μελέτη», είχε πει ο Φάουτσι στους δημοσιογράφους στις 17 Απριλίου 2020, όταν ρωτήθηκε για το αν ο ιός θα μπορούσε να έχει προέλθει από κινεζικό εργαστήριο.

Στη συνέχεια είπε πως «μια ομάδα από εξαιρετικά καταρτισμένους ιολόγους εξετάζουν τις αλληλουχίες στις νυχτερίδες αλλά και τις μεταλλάξεις του ιού…».

">

«Έτσι, το έγγραφο θα είναι διαθέσιμο. Δεν έχω τους συγγραφείς αυτή τη στιγμή, αλλά μπορούμε να σας τη διαθέσουμε», είχε πει τότε ο Φάουτσι.

Η εν λόγω εργασία σύμφωνα με δημοσίευμα της newyorkpost με τίτλο «The Proximal Origin of SARS-CoV-2» εστάλη στον Φάουτσι για επεξεργασία σε προσχέδιο και ξανά για τελική έγκριση πριν δημοσιευτεί στο Nature Medicine στις 17 Φεβρουαρίου 2020.

Γράφτηκε τέσσερις ημέρες αφότου ο Φάουτσι, και ο προϊστάμενός του στο NIH Φράνσις Κόλινς, πραγματοποίησαν τηλεφωνική επικοινωνία με τους τέσσερις συγγραφείς για να συζητήσουν τις αναφορές ότι ο COVID-19 μπορεί να έχει διαρρεύσει από το εργαστήριο της Γιουχάν και «μπορεί να έχει υποστεί σκόπιμη γενετική τροποποίηση».

Η υποεπιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων δημοσίευσε την Κυριακή emails στα οποία ο συν-συγγραφέας της εργασίας Δρ. Κρίστιαν Άντερσεν παραδέχεται ότι ο Φάουτσι τον «παρότρυνε» να γράψει την εργασία με στόχο να «διαψεύσει» τη θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2020, ο Άντερσεν υπέβαλε την εργασία στο Nature Medicine με ένα συνοδευτικό email: «Υπήρξαν πολλές εικασίες, κινδυνολογίες και συνωμοσίες που διατυπώθηκαν εδώ. Αυτή η εργασία προήλθε από τους Τζέρεμι Φάραρ, Τόνι Φάουτσι και Φράνσις Κόλινς».

Ο Φάραρ, ήταν τότε επικεφαλής του βρετανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Wellcome Trust, ο οποίος έχει ιστορικούς δεσμούς με τη φαρμακοβιομηχανία και το Ίδρυμα Γκέιτς.

Την ημέρα που δημοσιεύθηκε το έγγραφο «Proximal Origin», τα emails δείχνουν ότι ο Φάραρ προωθούσε μια κρίσιμη αλλαγή: «Συγγνώμη για τη μικροεπεξεργασία! Αλλά θα ήσασταν πρόθυμοι να αλλάξετε μια πρόταση;»

Η αλλαγή του Φάραρ ήταν να αντικαταστήσει τη λέξη «πιθανό» με τη λέξη «απίθανο» σε μια πρόταση σχετικά με την προέλευση της διαρροής από το εργαστήριο, έτσι ώστε να διαβάζεται: «Είναι απίθανο ο SARS-CoV-2 να προέκυψε μέσω εργαστηρίου».

Αυτό ακριβώς ήθελαν ο Φάουτσι και οι φίλοι του να σκεφτούμε για τη θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο, η οποία φαινόταν πιθανή από την «αρχή», όπως είχε πει τότε ένας επιστήμονας που διαφώνησε. Κάτι που φαίνεται ολοένα και πιθανό (να διέρρευσε δηλαδή ο ιός από το εργαστήριο).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το θέμα όμως είναι γιατί ο Φάουτσι κατέβαλε τόσο μεγάλη προσπάθεια για να αποκρύψει την προέλευση του COVID-19.