Ειδικοί στη Βιοϊατρική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Αμχερστ (UMass Αmherst) σχεδίασαν ένα νανοτζέλ το οποίο χρησιμοποίησαν ως «όχημα» στοχευμένης μεταφοράς φαρμάκου στο ήπαρ παχύσαρκων ποντικών. Το αποτέλεσμα; Τα ποντίκια έγιναν … στιλάκια παρότι συνέχιζαν να ακολουθούν διατροφή πολύ πλούσια σε λιπαρά!

">

Απώλεια βάρους χωρίς παρενέργειες

«Τα ποντίκια που έλαβαν το φάρμακο έχασαν όλο το βάρος που είχαν πάρει λόγω της διατροφής που ακολουθούσαν χωρίς να εμφανιστούν παρενέργειες» ανέφερε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Θάι Θαϊγιουμάναβαν, καθηγητής Χημείας και Βιοϊατρικής Μηχανικής στο UMass Αmherst. Ο καθηγητής παραδέχθηκε ότι ο δρόμος από τα ποντίκια ως τον άνθρωπο είναι μακρός, τόνισε ωστόσο πως «ελπίζουμε ότι τελικώς η έρευνα αυτή θα οδηγήσει σε φάρμακο για τους ανθρώπους».

Μάλιστα την προσπάθεια «μετάφρασης» αυτών των ευρημάτων για χρήση στον άνθρωπο έχει αναλάβει η νεοφυής εταιρεία Cyta Therapeutics η οποία ιδρύθηκε στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Επιστημών Ζωής (IALS) του UMass με βάση το νανοτζέλ που αναπτύχθηκε στο Εργαστήριο του Θαϊγιουμάναβαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeianews.gr