Στο θέμα του φαρμάκου της Merck κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και κατά πόσο θα το λάβει η Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία, τη Δευτέρα κατέθεσε αίτηση στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να δώσει επείγουσα άδεια για το φάρμακο.

Μιλώντας λοιπόν σε τηλεοπτική εκπομπή, η κ. Γκάγκα είπε πως «προχωράμε και ελέγχουμε πώς μπορούμε να πάρουμε παραγγελίες, έχουμε ήδη κάνει εκδήλωση ενδιαφέροντος με τη συνολική, για όλη την Ευρώπη δηλαδή, αγορά των φαρμάκων, θα δούμε κι αν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας εισαγωγή φαρμάκων».

Θα έρθει στην Ελλάδα το φάρμακο της Merck;

Πάντως, από την πλευρά της ξεκαθάρισε ότι «όλα αυτά τα καινούργια φάρμακα είναι σε περιορισμένες ποσότητες. Φυσικά θα τα πάρουμε και φυσικά θα τα πληρώσουμε, αλλά να θυμίσω ότι το εμβόλιο κάνει 15 ευρώ, και προστατεύει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου».

Επίσης, ανέφερε πως «τα φάρμακα ξεκινούν από πιθανώς 600 – 2.000 ευρώ, αυτά τα πληρώνουμε όλοι, θα τα δώσουμε φυσικά αλλά καλύτερα να προλάβουμε παρά να προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!