Η επικεφαλής της εθνικής επιτροπής δημόσιας υγείας, Άννα Πόποβα, δήλωσε σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίουσ ε φόρουμ υγειονομικής περίθαλψης, πως «η Vector ξεκίνησε την παραγωγή του εμβολίου».

​Μάλιστα, συμπλήρωσε πως ένας ορισμένος αριθμός δόσεων του δεύτερου ρωσικού εμβολίου, EpiVacCorona θα παραχθεί έως το τέλος του έτους.

Υπάρχουν 10 τεχνολογικές πλατφόρμες για την ανάπτυξη εμβολίων κατά της COVID-19 παγκοσμίως, δήλωσε η αναπληρωτής επικεφαλής του επιστημονικού έργου της Vector, Έλενα Γκαβρίλοβα, σε φόρουμ υγειονομικής περίθαλψης.

«Χρησιμοποιούμε έξι τεχνολογικές πλατφόρμες για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορωνοϊού στο ερευνητικό μας κέντρο» πρόσθεσε η Γκαβρίλοβα.

Οι ημερήσιες μολύνσεις κορονοϊού ξεπέρασαν τις 16.500 τις τελευταίες 24 ώρες, με τα κρούσματα να φτάνουν συνολικά τα 1.547.774.

Τον Αύγουστο, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ονομάστηκε Sputnik V και αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο Γκαμαλέγια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Στα μέσα Οκτωβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι ένα δεύτερο εμβόλιο καταχωρήθηκε αυτή τη φορά από το ινστιτούτο Vector, το EpiVacCorona.