O CEO της Pfizer Αλμπέρτ Μπουρλά υποστήριξε ότι ετοιμάζεται εμβόλιο για όλες τις μεταλλάξεις, το οποίο πιθανότατα θα είναι και λεγόμενη τέταρτη δόση. 

«Θεωρώ ότι θα υποβάλουμε στον FDA σημαντική πρόοδο σχετικά με την αναγκαιότητα της τέταρτης δόσης. Ο Οργανισμός – και εν συνεχεία το CDC – πρέπει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα», είπε. «Σαφώς υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί η ανοσολογική απόκριση, όσο η Όμικρον δεν υποχωρεί».

«Κατασκευάζουμε ένα εμβόλιο που καλύπτει την Όμικρον και όλες τις άλλες μεταλλάξεις της Covid-19. Πραγματοποιούνται πολλές δοκιμές αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε νεότερα», πρόσθεσε, ενώ δήλωσε αισιόδοξος.

">

Ο Μπουρλά δήλωσε ότι παραμένει σε εγρήγορση για τη δημιουργία πιο αποτελεσματικών εμβολίων. Η Pfizer, συμπλήρωσε, εργάζεται για την ανάπτυξη εμβολίου που θα αποτρέπει εν γένει τη μόλυνση, πέρα από τον βασικό στόχο της πρόληψης νοσηλειών και σοβαρών κρουσμάτων. Η παραγωγή εμβολίων μεγάλης διάρκειας, κατέληξε, αποτελεί προτεραιότητα. «Δεν μπορούμε να κάνουμε εμβόλια κάθε πέντε ή έξι μήνες».

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του μήνα δόθηκε δημοσιότητα το πρώτο μέρος των 400.000 σελίδων για τα εμβόλια Covid-19 που η Pfizer και ο FDA ήθελαν να κρατήσουν κρυφές μέχρι το 2076, όπως αποκάλυψε πρώτο το pronews.gr.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκεί αποκαλύφθηκαν απίστευτα πράγματα αναφορικά με τις παρενέργειες των mRNA εμβολίων.