Μια από τις πιο συνηθισμένες κινήσεις που κάνουμε οι περισσότεροι είναι να τρίβουμε τα μάτια μας. Όμως από ότι λένε οι ειδικοί δεν είναι και τόσο ακίνδυνο.

">

Τρίβουμε τα μάτια είτε λόγω κάποιας αλλεργίας, είτε επειδή είμαστε κουρασμένοι, είπε επειδή νιώθουμε ότι είναι ξηρά. Όποιος και αν είναι ο λόγος η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να τα τρίβουμε τα μάτια μας περισσότέρο από δέκα φορές μέσα στην ημέρα(οι περισσότερες γίνονται κυρίως το βράδυ) χωρίς να το καταλαβαίνουμε καν.

Όμως οι ειδικοί τονίζουν ότι το φαινομενικά αθώο τρίψιμο, μπορεί να προκαλέσει οφθαλμολογικές παθήσεις, τραυματισμούς, ή να προκαλέσει κάποια μόλυνση στο εσωτερικό του ματιού.

Ο διακεκριμένος οφθαλμίατρος, Daniel Gatinel στο πλαίσιο της έρευνάς του προ ετών, για το πώς το τρίψιμο των ματιών επηρεάζει την υγεία μας, έκανε μαγνητική τομογραφία σε έναν ασθενή που δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα.

Το αποτέλεσμα ήταν τρομακτικό, καθώς όπως θα δείτε και στο βίντεο, όταν τρίβετε τους βολβούς των ματιών σας, στριμώχνονται στο κρανίο με έναν ασυνηθίστο τρόπο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!