Ορισμένοι ερευνητές θέλησαν να βρουν ποιες καθημερινές συνήθειες μπορούν να βελτιώσουν τη μνήμη μας. Και η έρευνα τους, τους οδήγησε να καταλήξουν σε μια πολύ απλή και εύκολη.

Δεν είναι μόνο τα σταυρόλεξα, ή κάποια άλλα παιχνίδια μνήμης. Υπάρχουν και ακόμα πιο απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη μνήμη μας.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, ένα από αυτά είναι οι εισπνοές. Η καλή αναπνοή κυρίως από τη μύτη, δίνει ένα «φρεσκάρισμα» στον εγκέφαλο και με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η μνήμη. Επιπρόσθετα, η εισπνοή, πολύ περισσότερο από την εκπνοή, ενεργοποιεί την περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την μνήμη μας αλλά και την ψυχική μας διάθεση.

Αυτό που προέκυψε από την έρευνα, είναι ότι όταν οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να θυμηθούν την έκφραση των προσώπων που είχαν δει, την καλύτερη μνήμη την είχαν εκείνοι που εισέπνεαν βαθιά την στιγμή που έβλεπαν τις εικόνες. Εκείνοι λοιπόν που είδαν ένα πρόσωπο την στιγμή της εισπνοής, το αναγνώριζαν κατά μέσο όρο δυο δευτερόλεπτα πιο γρήγορα, σε σχέση με εκείνους που το είδαν την στιγμή της εκπνοής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!