Κατά την διάρκεια του πρώτου lockdown, όταν τα παιδιά έμειναν για πολλές εβδομάδες κλεισμένα στο σπίτι, η Courtney, μια μαμά από τις ΗΠΑ, αποφάσισε να αγοράσει ένα τραμπολίνο για τα μικρά της. Λίγο καιρό μετά, ο γιος της Alex, 4 ετών τότε, άρχισε να παραπονιέται για ενοχλητικούς πόνους.

">

Οι πόνοι του όλο και χειροτέρευαν μέχρι που η νταντά του ενημέρωσε τους γονείς ότι παραπονιέται τόσο έντονα, που αναγκάζεται να του δίνει παυσίπονο κάθε μέρα.

Τρία χρόνια και 17 γιατροί μετά, η διάγνωση ήρθε από το ChatGPT

Μαζί με τους πόνους ο Alex άρχισε και να μασά διαρκώς αντικείμενα, οπότε η μητέρα του τον πήγε στον οδοντίατρο. Οι γονείς του υπέθεσαν ότι ίσως έβγαζε του γομφίους και γι’ αυτό πονούσε ή ότι έπρεπε να κάνει κάποιο σφράγισμα. Τίποτα από αυτά, όμως, δεν ίσχυε.

Ο οδοντίατρος τους παρέπεμψε σε ορθοδοντικό πιστεύοντας πως το παιδί ίσως υπέφερε από απόφραξη αεραγωγών που παρεμπόδιζε και τον ύπνο του, γι’ αυτό ήταν συνεχώς τόσο εξαντλημένο και κακότροπο. Πράγματι, ο ουρανίσκος του ήταν υπερβολικά μικρός για το στόμα και τα δόντια του, και αυτό δυσχέραινε την αναπνοή του, οπότε ο ορθοδοντικός του τοποθέτησε έναν διαστολέα και η κατάσταση έδειξε να βελτιώνεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στo ygeiamasnews.gr