Το φούσκωμα προκαλείται συχνά από την κατανάλωση ενός γεύματος με πολλές φυτικές ίνες (βλέπε όσπρια, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης), από την υπερκατανάλωση φαγητού ή υγρών ή από τη γρήγορη κατάποση.

Ωστόσο, πέρα από αυτές τις κάπως προφανείς αιτίες υπάρχουν και άλλες που μάλλον θα σας εκπλήξουν!

1. Ήπιατε ανθρακούχο νερό

Αν το καλοσκεφτείτε είναι λογικό ένα ποτό –έστω κι αν είναι απλό νερό– με ανθρακικό να προκαλεί φούσκωμα. Αυτό ισχύει γενικώς για όλα τα αφρώδη ποτά (αναψυκτικά, σαμπάνια κ.λπ.).

2. Χρησιμοποιήσατε καλαμάκι

Όταν πίνετε με το καλαμάκι καταπίνετε έξτρα αέρα, ο οποίος φτάνει στο στομάχι και σας φουσκώνει.

3. Φάγατε τυρί

Μήπως έχετε ευαισθησία στη λακτόζη και δεν το έχετε αντιληφθεί; Αν και η δυσανεξία εκδηλώνεται συνήθως με εμφανή συμπτώματα (π.χ. διάρροια, ναυτία, κράμπες στην κοιλιά), άρα είναι και πιο εύκολο να διαγνωστεί, η ευαισθησία είναι πιο ήπια, άρα και πιο εύκολο να περάσει απαρατήρητη.

4. Φάγατε τσίχλα

Ορισμένες τσίχλες περιέχουν σορβιτόλη, ένα σάκχαρο που σε πολλά άτομα προκαλεί φούσκωμα και άλλες γαστρεντερικές ενοχλήσεις. Η σορβιτόλη βρίσκεται επίσης ως πρόσθετο σε ορισμένα επιδόρπια.

5. Φάγατε μήλο

Η υγιεινή σας επιλογή μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ! Το μήλο είναι φυσικά εξαιρετικά θρεπτικό, όμως ο συνδυασμός πολλών φυτικών ινών και φρουκτόζης που περιέχει συνεπάγεται ότι μεταβολίζεται με αρκετά αργό ρυθμό. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην πεινάσετε, μπορεί όμως να σας προκαλέσει και ένα ελαφρύ φούσκωμα για κάποια ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">