Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, με αφορμή τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού που τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ, μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

«Έχουμε τα εργαλεία για να ζήσουμε με τον κορωνοϊό. Στα νοσοκομεία δε βλέπουμε πολλούς ασθενείς στην Αμερική. Έχουμε τα εμβόλια και τα φάρμακα. Εγώ ακόμη φοράω μάσκα όταν είμαι έξω. Αν κάνουμε όλοι τις σωστές επιλογές, θα μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, χωρίς να έχουμε πολλούς ασθενείς στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ», σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος αναφορικά με την άρση των μέτρων για την πανδημία.

«Υπάρχει η υπόθεση να έχουν μια μετάλλαξη στην Κίνα για την οποία να μη μας έχουν ενημερώσει»

Αναφερόμενος στα όσα γίνονται στην Κίνα, ο ίδιος τόνισε ότι «Στην Κίνα, με τα αυστηρά lockdowns, πιστεύω ότι λειτουργούν με βάση τον πολιτισμό τους. Δε θέλουν ούτε ένα κρούσμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά για εμένα είναι περίεργο ό,τι γίνεται, αφού έχουμε τα εργαλεία για να ζήσουμε με τον κορωνοϊό. Υπάρχει η υπόθεση να υπάρχει μια μετάλλαξη για την οποία να μη μας έχουν ενημερώσει. Ελπίζω να είναι θέμα μόνο του πολιτισμού τους αυτό που γίνεται».