Η ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σε καταγγελίες για την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στα νοσοκομεία της χώρας μας. 

">

«Ο καιρός χαλάει, οι προσελεύσεις και οι εισαγωγές αυξάνονται και εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα περιστατικά με 3.000 προσωπικό λιγότερο σε σχέση με τον περασμένο χειμώνα» ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι διαστάσεις του θέματος αποτυπώνεται στις λίστες χειρουργείων, καθώς σύμφωνα με τους συνδικαλιστές λειτουργεί μόνο το 40% των αιθουσών.

«Πολλά νοσοκομεία μάλιστα δεν έχουν επικαιροποιήσει τις λίστες χειρουργείων και εμφανίζονται ασθενείς από το 2015, που κανείς δεν ξέρει  αν χειρουργήθηκαν, αν επιβαρύνθηκε η υγεία τους, αν χειρουργήθηκαν ως έκτακτα περιστατικά» πρόσθεσε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, το βάρος που καλούνται να σηκώσουν γίνεται δυσβάσταχτο στις γενικές εφημερίες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την Πέμπτη η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας παράλληλα και στην προμήθεια και τοποθέτηση 22 καμερών εντός του νοσοκομείου. Οι συνδικαλιστές αναφέρουν πως τα προβλήματα της βίας στα νοσοκομεία δεν λύνονται με κάμερες, αλλά με ενίσχυση της φύλαξης και των αστυνομικών περιπολιών.