Γιατρός της κλινικής όπου η 14χρονη οδηγήθηκε εκτάκτως με πόνους στο στομάχι, περιέγραψε τη συγκλονιστική περιπέτεια υγείας που πέρασε η έφηβη από το Κιλκίς με το σύνδρομο «Ραπουνζέλ», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «το στομάχι του παιδιού είχε διαταθεί τόσο πολύ για να χωρέσει όλη αυτή τη μάζα και είχε τρυπήσει, άρα ήταν διπλά επικίνδυνο».

Ενώ οι γιατροί την εξέταζαν, μία γιατρός παρατήρησε μία ύποπτη κίνηση του κοριτσιού και έτσι μία συνήθεια ετών αποκαλύφθηκε.

">

«Θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, αλλά δεν συνέβη σε αυτή την περίπτωση. Το παιδί ήρθε στα επείγοντα της κλινικής μας με ένα άτυπο κοιλιακό άλγος, δηλαδή δεν σηματοδοτούσε τη σοβαρότητα της διάγνωσης», είπε η Κατερίνα Ραμματά, υπεύθυνη του Παιδοχειρουργικού τμήματος της κλινικής.

«Πρόκειται για ένα παιδί που είχε πλούσια σγουρά μαλλιά. Έκανε την κλασική κίνηση να πιάσει τα μαλλιά της και να το βάλει στο στόμα. Μόλις την κοίταξα τραβήχτηκε ενοχικά και το σταμάτησε. Για εμένα αυτό ήταν μία μαγική στιγμή, γιατί τέθηκε η υποψία τριχοπιλήματος», συμπλήρωσε.