ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βραζιλία: Στα χέρια της αστυνομίας βαρόνος κοκαΐνης – Είχε κάνει πλαστικές, ασύλληπτος εδώ και 30 χρόνια (φωτό, βίντεο)

Βραζιλία: Στα χέρια της αστυνομίας βαρόνος κοκαΐνης – Είχε κάνει πλαστικές, ασύλληπτος εδώ και 30 χρόνια (φωτό, βίντεο)

Τη σύλληψη του Λουίς Κάρλος ντα Ρόσα, ενός από τους σημαντικότερους βαρόνους της κοκαΐνης στη Νότια Αμερική, ανακοίνωσαν οι αρχές της Βραζιλίας. Ο Ντα Ρόσα ήταν γνωστός ως Cabeça branca («Λευκό κεφάλι», στα πορτογαλικά) και συνελήφθη στο Σορίσο, στη δυτική Βραζιλία, ενώ οι αρχές τον καταδίωκαν επί τριάντα χρόνια.

Είχε αλλάξει όνομα σε Βίτορ Λουίς ντε Μοράες και είχε κάνει πλαστική επέμβαση για να αλλάξει πρόσωπο.

Στην επιχείρηση που κατέληξε στη σύλληψή του συμμετείχαν 150 πράκτορες, οι οποίοι έθεσαν επίσης υπό κράτηση τον άνθρωπο που θεωρείται το δεξί του χέρι, ενώ κατέσχεσαν πολυτελή αυτοκίνητα, αεροσκάφη, αγροκτήματα και πολλά άλλα αγαθά, συνολικής αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η επιχείρηση βαπτίστηκε «Spectrum», κάτι που παρέπεμπε στο ότι ο Ντα Ρόσα, «ζώντας διακριτικά» και παραμένοντας «στη σκιά», διέφευγε τη σύλληψη από την αστυνομία «επί σχεδόν τριάντα χρόνια», όπως εξήγησαν οι βραζιλιάνικες αρχές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που την οδήγησαν στον εντοπισμό του βαρόνου στη Μάτου Γκρόσου, η αστυνομία συνέκρινε παλιότερες φωτογραφίες του Ντα Ρόσα με αυτές του Μοράες και συμπέρανε ότι «επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο», όπως γράφει το ΑΜΠΕ.

Ο άνδρας κατηγορείται ότι διηύθυνε γιγαντιαίο δίκτυο παραγωγής και διακίνησης κοκαΐνης: σύμφωνα με την αστυνομία, κόκα καλλιεργείτο και υποβαλλόταν σε επεξεργασία στη Βολιβία, την Κολομβία και το Περού, πριν το τελικό προϊόν μεταφερθεί για να πουληθεί στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Ο Ντα Ρόσα κατηγορείται ακόμη ότι ήταν ένας από τους βασικούς προμηθευτές των εξαιρετικά βίαιων συμμοριών που ελέγχουν τις αγορές ναρκωτικών στις βραζιλιάνικες μεγαλουπόλεις.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Λουίς Κάρλους ντα Ρόσα είχε συσσωρεύσει πλούτε και περιουσία που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Του ανήκουν αυτοκίνητα, διάφορα ακίνητα και διατηρεί πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε off shore.

Η βραζιλιάνικη αστυνομία ανέφερε ότι η κοκαΐνη ερχόταν στη χώρα με ελαφριά αεροσκάφη μέσω του εναέριου χώρου της Βενεζουέλας και κατέληγε σε απομονωμένες αγροτικές εκτάσεις στη δυτική Βραζιλία. Εκεί, κρυβόταν μέσα σε μυστικά διαμερίσματα ειδικά διαμορφωμένων φορτηγών και διακινείτο στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας, ή η μεταφορά της συνεχιζόταν προς το εξωτερικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.