ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Β.Κορέα προς ΗΠΑ: «Κάτω τα χέρια από τον Κιμ Γιονγκ Ουν – Θα σας εξαφανίσουμε με πυηρηνικά αν… »

Β.Κορέα προς ΗΠΑ: «Κάτω τα χέρια από τον Κιμ Γιονγκ Ουν – Θα σας εξαφανίσουμε με πυηρηνικά αν… »

Με πυρηνική επίθεση στην «καρδιά» των ΗΠΑ απείλησε την Ουάσινγκτον η Βόρεια Κορέα εάν υπάρξει απόπειρα ανατροπής του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το κατά πόσο αυτό είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί αποτελεί αντικείμενο συζήτησης των απανταχού αναλυτών αφού ακόμα και με το νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που δοκίμασε προσφάτως η Β.Κορέα δεν θεωρείται επαρκής απειλή για το αντιβαλλιστικό σύστημα των ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά η πρόοδος των Βορειοκορεατών σε αυτόν τον τομέα έχει αρχίσει να ανησυχεί την αμερικανική ηγεσία.

Ο πύραυλος που δοκιμάστηκε ενώ στην αρχή υπολογίζονταν ότι το βεληνεκές του έφτανε μέχρι την Αλάσκα νέες αναφορές ειδικών αναλυτών θεωρούν πολύ πιθανό ότι τελικά έφτανε μέχρι και τη… Νέα Υόρκη!

Η νέα αυτή απειλή έρχεται ως απάντηση σε δηλώσεις του διευθυντή της CIA Mάικ Πομπέο, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είπε ότι η κυβέρνηση Τραμπ πρέπει να βρει έναν τρόπο να «χωρίσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τα αυξανόμενα πυρηνικά αποθέματα» της Βορείου Κορέας.

«Είμαι σίγουρος ότι οι Βορειοκορεάτες είναι αξιαγάπητοι άνθρωποι, που θα ήθελαν πολύ να τον δουν να αποχωρεί από την εξουσία» είχε τονίσει ο διευθυντής της CIA.

Έτσι το κρατικό κανάλι της Βορείου Κορέας KCNA μετέδωσε την Τρίτη δηλώσεις εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας που φέρεται να είπε πως σε περίπτωση που απειληθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν, τότε οι χώρες και τα πρόσωπα που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα θα «εξαλειφθούν προληπτικά».

Μάλιστα, τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει «ακόμη και πυρηνικά όπλα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν οι ΗΠΑ αποπειραθούν να πάρουν την εξουσία από τον απόλυτο ηγέτη μας, θα απαντήσουμε με ένα ανελέητο χτύπημα στην καρδιά της χώρας, χρησιμοποιώντας το πυρηνικό μας οπλοστάσιο» φέρεται να δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.