ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Νεκρή η Ελληνίδα μητέρα δυο παιδιών θύμα της ισλαμικής επίθεσης στην Βαρκελώνη (φωτό, βίντεο)

Νεκρή η Ελληνίδα μητέρα δυο παιδιών θύμα της ισλαμικής επίθεσης στην Βαρκελώνη (φωτό, βίντεο)

Δεν κατάφερε να κρατηθεί τελικά στην ζωή η Ελληνίδα γερμανικής καταγωγής μητέρα δυο παιδιών που είχε τραυματιστεί στην τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη της περασμένης εβδομάδας και έγινε και επισήμως το πρώτο θύμα της Ελλάδας από ισλαμική τρομοκρατία.

Τα τραύματά της ήταν πολύ σοβαρά και είχε υποβληθεί σε μία δύσκολη χειρουργική επέμβαση, που είχε συνολική διάρκεια οκτώ ωρών. Η γυναίκα ήταν κλινικά νεκρή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια της άτυχης γυναίκας είχε υπογράψει για τη δωρεά των οργάνων της.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, μία ημέρα μετά την επίθεση στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, ο ακόλουθος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ισπανία ενημέρωνε η γυναίκα είναι γερμανικής υπηκοότητας παντρεμένη με Έλληνα, ενώ τα δύο παιδιά της, τα οποία επίσης τραυματίστηκαν κατά το τρομοκρατικό χτύπημα, έχουν διπλή υπηκοότητα, ελληνική και γερμανική.

«Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» έλεγε η γραμματέας του Fernando Turró Homedes, επίτιμου προξένου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, Θεώνη Ζησιμοπούλου.

«Σήμερα το πρωί πέθανε μια γυναίκα ηλικίας 51 ετών, γερμανικής υπηκοότητας, η οποία είχε μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Μαρ ντε Μπαρσελόν σε κρίσιμη κατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Καταλονίας.

Μετά το θάνατο της 51χρονης ο αριθμός των νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης ανεβαίνει στους 16.

Η διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και στην πόλη Καμπρίλς, στις 17 και 18 Αυγούστου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 100 ανθρώπων, εκ των οποίων οι πέντε εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Χθες περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη κατά της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, παρουσία του βασιλιά της Ισπανίας, με σύνθημά τους «Δεν Φοβάμαι».

Η επίσημη ανακοίνωση

Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στη Βαρκελώνη ανήλθε σε 16 έπειτα από τον θάνατο σήμερα της 51χρονης Ελληνίδας, που ήταν κλινικά νεκρή από την περασμένη Πέμπτη , τον οποίο ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Καταλονίας.

Η άτυχη γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών ήταν πολύ σοβαρά τραυματισμένη και είχε υποβληθεί μία δύσκολη χειρουργική επέμβαση, που είχε συνολική διάρκεια οκτώ ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια της έχει αποφασίσει να δωρίσει τα όργανα της, ενώ η σορός της δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά θα αποτεφρωθεί στην Ισπανία.

Σημειώνεται πως η γυναίκα είχε γερμανική υποκοόητα αφού ένας από τους γονείς τη καταγόταν από την Γερμανία.

»Σήμερα το πρωί πέθανε μια γυναίκα ηλικίας 51 ετών, γερμανικής υπηκοότητας, η οποία είχε μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Μαρ ντε Μπαρσελόν σε κρίσιμη κατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία.

Η διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και στην πόλη Καμπρίλς, στις 17 και 18 Αυγούστου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 100 ανθρώπων, εκ των οποίων οι πέντε εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 16.

Η Ελληνίδα, η οποία κατέληξε σήμερα, είχε τραυματιστεί στην επίθεση στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης.

Το χρονικό

Ο 22χρονος Μαροκινός, Γιουνές Αμπουγιακούμπ, με ένα λευκό βαν έπεσε στην πλέον πολυσύχναστη τουριστική λεωφόρο της Βαρκελώνης Λας Ράμπλας, σκοτώνοντας 14 και τραυματίζοντας τουλάχιστον 100 ανθρώπους, σε μία επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ήταν 17:00 το απόγευμα, τοπική ώρα. Η Λας Ράμπλας ήταν γεμάτη. Ο οδηγός ενός λευκού βαν γκάζωσε και για περίπου 500 μέτρα παρέσυρε ζωές. Χάος, πανικός, θάνατος. Πτώματα παντού, τραυματισμένοι άνθρωποι. Ένα αγόρι από την Αυστραλία αγνοείται ενώ η μητέρα του τραυματίστηκε σοβαρά. Ο δράστης, ατάραχος, εξαφανίστηκε.

Λίγες ώρες αργότερα, περίπου τις 02.00 ώρα Ελλάδος (12.00 τοπική ώρα) νέα παρόμοια επίθεση πραγματοποιήθηκε στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς, 120 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης. Το αυτοκίνητο δέχθηκε τα πυρά αστυνομικής περιπόλου και οι πέντε επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, τέσσερις επί τόπου , ενώ ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του.

Ορισμένοι από τους δράστες φορούσαν ζώνες με ψεύτικα (κατά τις αρχές) εκρηκτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.