ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Αυτό είναι το αντικείμενο που μπορεί να εκραγεί αν το έχουμε μαζί μας στο αεροπλάνο

Τι πρέπει να προσέχουν οι ταξιδιώτες

Αυτό είναι το αντικείμενο που μπορεί να εκραγεί αν το έχουμε μαζί μας στο αεροπλάνο

Ένα συνηθισμένο αντικείμενο που πολλοί φέρουν μαζί τους, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσης αν δεν ληφθούν οι κατάλληλες προφυλάξεις.

Λόγω των μπαταριών λιθίου που περιέχουν, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενέχουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς ή έκρηξης.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιούνται από περίπου 82 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, γεγονός που τα καθιστά συχνό σύντροφο σε εκατομμύρια πτήσεις. Ωστόσο, οι πιθανοί κίνδυνοι που ενέχουν και οι αυστηροί κανονισμοί που διέπουν τη μεταφορά τους δεν είναι ευρέως γνωστοί στους ταξιδιώτες.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς που σχετίζεται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα προέρχεται από τις μπαταρίες λιθίου. Αυτές οι μπαταρίες είναι αναπόσπαστο μέρος της συσκευής, θερμαίνοντας το πηνίο που εξατμίζει το ηλεκτρονικό υγρό για εισπνοή.

Παρά την πανταχού παρούσα χρήση τους, οι μπαταρίες λιθίου μπορεί να είναι επικίνδυνες αν δεν τις διαχειριστείτε με προσοχή. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) του Ηνωμένου Βασιλείου εξηγεί: «Οι μπαταρίες λιθίου είναι πολύ ασφαλείς, αλλά λόγω της υψηλής ενέργειάς τους, αν δεν αντιμετωπίζονται με προσοχή ή έχουν κατασκευαστικό σφάλμα, μπορεί να πάρουν φωτιά ή να εκραγούν. Οι μπαταρίες έχουν αποτελέσει την αιτία πολλών πυρκαγιών σε αεροσκάφη και κατά τη διάρκεια της επίγειας εξυπηρέτησης».

Δεδομένου του κινδύνου εμπρηστικού περιστατικού, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα πρέπει να μεταφέρονται στην καμπίνα επιβατών και όχι στις παραδοτέες αποσκευές. Ο

ι πυρκαγιές στον χώρο αποσκευών είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν από ό,τι εκείνες στην καμπίνα, όπου τα μέλη του πληρώματος μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα. Η CAA ορίζει ότι οι επιβάτες μπορούν να ταξιδεύουν με «ηλεκτρονικές συσκευές καπνίσματος που λειτουργούν με μπαταρίες», αλλά με αυστηρούς περιορισμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτές οι προφυλάξεις είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων των επιβατών στα αεροπλάνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.