ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συντριπτική νίκη του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του ιρακινού Κουρδιστάν- Τουρκία και Ιράκ ετοιμάζουν «απάντηση» (φωτό)

Συντριπτική νίκη του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του ιρακινού Κουρδιστάν- Τουρκία και Ιράκ ετοιμάζουν «απάντηση» (φωτό)

Ήδη από τις 19:00 (ώρα Ελλάδας) που έκλεισαν οι κάλπες για το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας του ιρακινού Κουρδιστάν, το κλίμα ήταν αναμενόμενο. Πανηγυρισμοί και έξαλλα πλήθη να διαδηλώνουν υπέρ του πολύκροτου «ΝΑΙ».

Με το αποτέλεσμα να γέρνει, καταφανώς, υπέρ της κουρδικής ανεξαρτησίας, ειδικές δυνάμεις του Ιράκ πραγματοποίησαν κοινή άσκηση με Τούρκους στρατιώτες, σε μια ιδιαιτέρως συμβολική κίνηση, που προοικονομεί… ένταση στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό, ειδικές δυνάμεις του Ιράκ έφτασαν στη Σιλώπη της Τουρκίας όπου θα συμμετάσχουν σε κοινή άσκηση με την Τουρκία.

Παράλληλα, μεγάλες διαδηλώσεις ξεκίνησαν στο ιρανικό (ανατολικό) Κουρδιστάν για το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας, παρά τις απειλές και τα μέτρα της Τεχεράνης. Πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους αψηφώντας τις απειλές του σιιτικού ισλαμιστικού καθεστώτος.

Τα πρώτα αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση 45.000 ψήφων, σύμφωνα με το κουρδικό Rudaw, δίνουν στο ΝΑΙ ποσοστό 95,93% και στο ΟΧΙ 4,07%

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων άγγιξε το 78%.

Διαδηλώσεις Κούρδων γίνονται και στην «πρωτεύουσα» του συριακού (δυτικού) Κουρδιστάν (Ροζάβα), Καμισλί, με χιλιάδες Κούρδους να πανηγυρίζουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ενημερωτικό κανάλι Medya Haber, το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ), άσκησε αυστηρή κριτική στην ηγεσία του Προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ένας φύλαρχος, ο οποίος δεν εκπροσωπεί ολόκληρο το Κουρδιστάν δεν μπορεί να λαμβάνει ζωτικής σημασίας αποφάσεις», τονίζει το PKK σε ανακοίνωσή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.