ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι ιρακινές αρχές προχώρησαν σε μαζική εκτέλεση 42 Ισλαμιστών

Οι ιρακινές αρχές προχώρησαν σε μαζική εκτέλεση 42 Ισλαμιστών

Οι ιρακινές αρχές προχώρησαν χθες σε μαζική εκτέλεση 42 Ισλαμιστών μαχητών που είχαν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας, από δολοφονίες μελών δυνάμεων ασφαλείας έως βομβιστικές επιθέσεις με αυτοκίνητα.

Η μεγαλύτερη μαζική εκτέλεση που έγινε φέτος από τις ιρακινές αρχές ήρθε έπειτα από τις επιθέσεις βομβιστών καμικάζι που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπων κοντά στην βόρεια πόλη Νασιρίγια, μια σιιτική περιοχή, στις 14 Σεπτεμβρίου, με τους σιίτες να απαιτούν την επιβολή πιο αυστηρών δικαστικών αποφάσεων.

Η Διεθνής Αμνηστία κατέκρινε τις εκτελέσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι «οι μαζικές εκτελέσεις» αποτελούν μια σοκαριστική επίδειξη της καταφυγής των ιρακινών αρχών στη θανατική ποινή, σε μια προσπάθειά τους να δείξουν ότι αντιδρούν σε απειλές ασφαλείας».
«Η θανατική ποινή είναι μια μη αναστρέψιμη και απαράδεκτη τιμωρία που δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε καμία περίπτωση και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτή αποτρέπει το έγκλημα περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες ποινές», ανέφερε η Αμνηστία με σημερινή της ανακοίνωση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι οι 42 μαχητές εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού σε μια φυλακή στην Νασιρίγια, τρεις μήνες μετά την εκτέλεση ακόμη 14 μαχητών που είχαν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις τρεις βομβιστικές επίθεσεις αυτοκτονίας που είχαν στόχο εστιατόρια και ένα σημείο ελέγχου κοντά στην Νασιρίγια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.