ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: «400 με 800 μαχητές του ISIS παραμένουν στην Ράκα»

ΗΠΑ: «400 με 800 μαχητές του ISIS παραμένουν στην Ράκα»

Περίπου 400 με 800 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν απομείνει στην συριακή πόλη Ράκα και περισσότερο από το 75% της πόλης έχει εκκαθαριστεί από τους τελευταίους θύλακες του ΙΚ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων, που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχειρεί στη Συρία και το Ιράκ, συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, 400 με 800 μαχητές του ΙΚ παραμένουν στην Ράκα και μιλάμε για τέσσερα τετραγωνικά χιλιόµετρα», τόνισε ο Ντίλον στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι τουλάχιστον το 75% της πόλης έχει ελευθερωθεί από τους τζιχαντιστές, έπειτα από σημαντική πρόοδο που σημείωσαν οι δυνάμεις του συνασπισμού την περασμένη εβδομάδα.

Εντούτοις, επισήμανε ότι η πλειοψηφία των τζιχαντιστών που παραμένουν στην πόλη είναι «ξένοι και σκληροπυρηνικοί μαχητές που θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι θανάτου».

Οι τζιχαντιστές έχουν περιχαρακωθεί σε πολυώροφα κτίρια στην πόλη και εξακολουθούν να ελέγχουν το στάδιο και το συγκρότημα του κρατικού νοσοκομείου, το οποίο έχουν μετατρέψει σε αρχηγείο τους, πρόσθεσε ο Ντίλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Sputnik

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.