Καναδάς: Ισλαμιστής προσπάθησε να «πέσει» πάνω σε κόσμο με φορτηγό-Επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικό(φωτό,βίντεο)

Καναδάς: Ισλαμιστής προσπάθησε να «πέσει» πάνω σε κόσμο με φορτηγό-Επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικό(φωτό,βίντεο)

Με φορτηγό πάνω σε πεζούς στην πόλη Έντμοντον του Καναδά προσπάθησε να «πέσει» άγνωστος αλλά απέτυχε διότι βρέθηκε να πέφτει πάνω σε περιπολικό της αστυνομίας,με αποτέλεσμα να διακόψει την πορεία που είχε ως αρχικό στόχο.

Ο άγνωστος άνδρας, αμέσως μετά τη σύγκρουση του οχήματός του με το περιπολικό, επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό και διέφυγε με τα πόδια, ενώ οι καναδικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Η επίθεση είχε πολλά κοινά στοιχεία με το πολύνεκρο περιστατικό στον πεζόδρομο Las Ramblas στη Βαρκελώνη, ενώ η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, καθώς δεν γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη.

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει επισήμως αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ήταν οργανωμένο από μέλος ή υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έπειτα από μαχαιριές αλλά η κατάσταση του δεν είναι κρίσιμη.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Rod Knecht, είπε σε μια συνέντευξη Τύπου στις 3 τα ξημερώματα τοπική ώρα οτι μια σημαία του αυτοαπακολούμενου Ισλαμικού Κράτους βρέθηκε στο όχημα του δράστη.

«Έβλεπα ανθρώπους να πηδούν και από παντού. Είμαι σοκαρισμένος», δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο.

Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, το λευκό φορτηγό πέρασε με μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα σε πολλά αυτοκίνητα, χτύπησε -όχι σοβαρά- δύο πεζούς και αμέσως μετά έπεσε πάνω στο όχημα της αστυνομίας, ενώ θεωρεί πως έπεσαν και πυροβολισμοί. «Το φορτηγό έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, ίσως και με 80 χιλιόμετρα σε έναν πολύ στενό και γεμάτο κόσμο δρόμο».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=dZ-C5k9y9g4

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.