
Καθόλου αισιόδοξος δεν εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος του Κιέβου, Βίταλι Κλίτσκο, αναφορικά με τον εντατικό βομβαρδισμό της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Στο επίκεντρο ενός μηνύματός του που ανάρτησε σε ομαδική συνομιλία στην πλατφόρμα Telegram, βρίσκονται οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Ρωσίας και τα νέα UAV που έχουν προστεθεί στη «φαρέτρα» των δυνάμεων της Μόσχας.
Όπως είπε, «χωρίς τους Patriot, η άμυνά μας αποδυναμώνεται, με τον εχθρό να σφυροκοπά ενεργειακές μας υποδομές ασταμάτητα».
Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ουκρανός δήμαρχος «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου.
Επανειλημμένα, έχει αναφερθεί στο μείζον πρόβλημα της ουκρανικής αεράμυνας για επιτυχή αναχαίτιση του «κύματος» πυραυλικών επιθέσεων.
Θυμίζουμε ότι στις 6 Ιουλίου, είχε προειδοποιήσει για ανεπαρκή ανεφοδιασμό των Ουκρανών με καύσιμα, ενώ είχε αναφερθεί και στα καίρια πλήγματα που είχαν υποστεί κρίσιμα ενεργειακά συγκροτήματα του Κιέβου, τα οποία παρέχουν ηλεκτροδότηση σε εκατομμύρια κατοίκους της πόλης.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.