ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιράκ: Νέα μέτρα της Βαγδάτης κατά των Κούρδων μετά το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Ιράκ: Νέα μέτρα της Βαγδάτης κατά των Κούρδων μετά το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Η Βαγδάτη ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλλει νέα οικονομικά και νομικά μέτρα σε βάρος του ιρακινού Κουρδιστάν, ως αντίποινα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του, το οποίο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί παράνομο, πολλαπλασιάζοντας τις απειλές χωρίς ωστόσο να αναφέρει λεπτομερώς τα μέτρα αυτά.

Ακριβώς δύο εβδομάδες μετά τη σαρωτική νίκη του «Ναι» στο δημοψήφισμα, η κρίση δεν έχει σταματήσει να δηλητηριάζει τις σχέσεις ανάμεσα στην Αρμπίλ και τη Βαγδάτη.

Το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας, του οποίου προεδρεύει ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι και στο οποίο συμμετέχουν ορισμένοι υπουργοί, ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος της αυτόνομης περιοχής, η οποία έχει ήδη αποκοπεί από τον κόσμο μετά τη διακοπή των διεθνών πτήσεων και τις απειλές της Τουρκίας και του Ιράν ότι θα αναστείλουν το εμπόριο πετρελαίου.

Το συμβούλιο αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως η επιτροπή για την οικονομική εποπτεία διεξάγει έρευνα για τα έσοδα από το πετρέλαιο και τους κούρδους υπεύθυνους που μπορεί να τα έχουν μονοπωλήσει. «Οι διεφθαρμένοι θα αποκαλυφθούν και τα χρήματα θα ανακτηθούν», αναφέρεται στο κείμενο.

Εξάλλου, η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί των περιπτώσεων «δημόσιων λειτουργών του Κουρδιστάν που συμμετείχαν στη διοργάνωση του δημοψηφίσματος, παραβιάζοντας τις αποφάσεις της ομοσπονδιακής δικαιοσύνης». «Ένας κατάλογος ονομάτων έχει καταρτιστεί και νομικά μέτρα έχουν ληφθεί σε βάρος τους», συνεχίζεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.