ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συρία: Οι Κούρδοι των SDF παρέδωσαν την αεροπορική βάση Μενάγ στους Ρώσους- «Ασπίδα» προστασίας στην Εφρίν

Συρία: Οι Κούρδοι των SDF παρέδωσαν την αεροπορική βάση Μενάγ στους Ρώσους- «Ασπίδα» προστασίας στην Εφρίν

Όλο και περισσότερο φαίνεται να περιπλέκεται το γεωπολιτικό παιχνίδι στη Συρία. Μιας και οι κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν το καντόνι της βορειοδυτικής Συρίας, οι Μονάδες Προστασίας του λαού (YPG) που απαρτίζουν κατά κύριο λόγο τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), φαίνεται να παρέδωσαν στη Ρωσία μια ιδιαιτέρως σημαντική ααεροπορική βάση που κατείχαν.

Συγκεκριμένα, το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μενάγ, που τελούσε υπό τον έλεγχο των Κούρδων, πέρασε σε ρωσική κατοχή και σε κτίριο της βάσης υψώθηκε η σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη Ρώσων αξιωματούχων στην περιοχή με ελικόπτερο, οι οποίοι διαπραγματεύτηκαν τους όρους για να παραλάβουν το στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο.

Οι ίδιοι Ρώσοι εκτός από τους Κούρδους επικεφαλής συναντήθηκαν και με Τούρκους αξιωματικούς της τουρκικής δύναμης που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή στα πλαίσια της Συμφωνίας της Αστάνα για εγκαθίδρυση «ζώνης αποκλιμάκωσης» στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με το Al Masdar News βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων, Τούρκων και Κούρδων στρατιωτικών διοικητών ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των τουρκικών μεταξύ των επαρχιών Ιντλίμπ και Χαλέπι της βορειοδυτικής Συρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πραγματικότητα οι Κούρδοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μεταξύ των δυνάμεων τους και των τουρκικών μια ενδιάμεση ζώνη υπό ρωσικό έλεγχο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.