ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Απόπειρα πραξικοπήματος στο Λουγκάνσκ; – Φάλαγγες τεθωρακισμένων στην πόλη (βίντεο)

Απόπειρα πραξικοπήματος στο Λουγκάνσκ; – Φάλαγγες τεθωρακισμένων στην πόλη (βίντεο)

Φάλαγγες τεθωρακισμένων εισέβαλαν σήμερα το απόγευμα στην Δημοκρατία του Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Το κέντρο της πόλης έχει καταληφθεί από τεθωρακισμένα οχήματα και πάνοπλους στρατιώτες ενώ έχουν καταληφθεί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Ακόμη είναι άγνωστο ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από την στρατιωτική κινητοποίηση. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για στρατιώτες πιστούς στον αποπεμφθέντα υπουργό Εσωτερικών.

Σημειώνεται πως η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ κήρυξε την ανεξαρτησία του από την Ουκρανία στις 27 Απριλίου 2014 και αποτελεί ομόσπονδο τμήμα της αυτοαποκαλούμενης Ομοσπονδιακής Πολιτείας της Νέας Ρωσίας.

Η ανακήρυξη πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου 2014 και επισημοποιήθηκε με το δημοψήφισμα που έγινε στις 11 Μαίου 2014[1]. Το 89,07% ψήφισε υπέρ της αυτοδιάθεσης, το 10,19% ψήφισε κατά και το 0.74% λευκό.

Όπως μεταδίδεται οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας έχουν τεθεί σε ύψιστο συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Ταυτόχρονα μεταδίδεται πως φάλαγγες οχημάτων από την Δημοκρατία του Ντόνετσκ μετακινούνται προς το Λουγκάνσκ.

https://twitter.com/sbobkov/status/933044815310200832

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.