ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Συμφωνία Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για μια «ενιαία Συρία» (φωτό, βίντεο)

Συμφωνία Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για μια «ενιαία Συρία» (φωτό, βίντεο)

Μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης ανάμεσα σε Ρωσία, Ιράν και Τουρκία στο Σότσι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των τριών χωρών «να καταβάλλουν προσπάθειες για να διατηρήσει η Συρία την κυριαρχία της, την ενότητα της ως κρατική οντότητα και την εδαφική της ακεραιότητα».

«Συμφωνήσαμε στο να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε ενεργές προσπάθειες για να λύσουμε το βασικό πρόβλημα, που είναι η εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην χώρα αυτή, η διασφάλιση της κυριαρχίας, της ενότητας και της εδαφικής της ακεραιότητας» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Οι ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών στη Συρία φθάνουν στο τέλος τους, ενώ χάρη στις προσπάθειες της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας καταφέραμε να αποτρέψουμε την κατάρρευση της Συρίας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντίμιρ Πούτιν, κατά την έναρξη της τριμερούς συνάντησης Ρωσία, Τουρκίας, Ιράν στο Σότσι.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν, δήλωσε ότι η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν πρέπει να στηρίξουν την ευρείας κλίμακας και ελεύθερη πολιτική διαδικασία στην Συρία.

«Θέλω να επισημάνω, ότι καταλήξαμε στην ενιαία άποψη, ότι είναι αναγκαίο να υποστηρίξουμε τη διεξαγωγή μια ευρείας κλίμακας, ελεύθερης και διαφανούς πολιτικής διαδικασίας που θα εξελιχθεί υπό την ηγεσία του συριακού λαού, κάτι που αναφέρεται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.