ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ φέρνουν τα F-35 στη διακεκαυμένη ζώνη της Μέσης Ανατολής – Θα πετάξουν σε Ιράκ και Συρία

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ φέρνουν τα F-35 στη διακεκαυμένη ζώνη της  Μέσης Ανατολής – Θα πετάξουν σε Ιράκ και Συρία

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ πρόκειται να φέρουν το καλύτερο μαχητικό κρούσης που διαθέτουν στη «διακεκαυμένη» ζώνη της Μέσης Ανατολής.

Αυτό ανακοίνωσε η αμερικανική κεντρική Διοίκηση CENTCOM στη γνωστοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης μαχητικών για το 2018.

Σύμφωνα με αυτό F-35B των Πεζοναυτών πρόκειται να επιχειρήσουν από τα σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων USS Essex και USS Wasp σε Ειρηνικό την ερχόμενη Άνοιξη και σε Μέση ανατολή το Καλοκαίρι.

«Το σώμα των Πεζοναυτών πρόκειται να προχωρήσει στην ανάπτυξη δύο μονάδων εκστρατείας στη ζώνη ευθύνης των διοικήσεων Ειρηνικού και CENTCOM την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Η πρώτη ανάπτυξη θα γίνει με την 31η MEU στο σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων USS Wasp και η δεύτερη με την 31η MEU στο USS Essex» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η πρώτη ανάπτυξη των αεροσκαφών F-35B στην ζώνη ευθύνης της CENTCOM η οποία περιλαμβάνει το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, την Υεμένη και το Αφγανιστάν, βρίσκεται ουσιαστικά στο σχεδιασμό από τα 2016, όταν είχε ανακοινωθεί ότι 6 αεροσκάφη θα επιχειρούσαν από το USS Essex.

H ανάπτυξη των F-35B θα γίνει σε περιοχές όπως η Ερυθρά Θάλασσα, ο περσικός Κόλπος και ο Κόλπος του Άντεν όπου θα πλέει το USS Wasp.

Η ανάπτυξη του 2018 ακολουθεί την μετακίνηση της Μοίρας 121 (VMFA-121) των Πεζοναυτών με αεροσκάφη F-35B από τις ΗΠΑ στην Iwakuni της Ιαπωνίας τον Ιανουάριο του 2017.

Από τότε τα F-35B έχουν πάρει μέρος σε διάφορες ασκήσεις. Στις 30 Αυγούστου τέσσερα F-35B σε σχηματισμό με δύο B-1B πέταξαν από το Γκουάμ πρώτα στην Ιαπωνία και μετά στην κορεατική Χερσόνησο σε μια πτήση διάρκειας 10 ωρών. Τα αεροσκάφη πετούσαν με ανοικτούς τους ανακλαστήρες προκειμένου να φαίνονται στα ραντάρ ενώ πραγματοποίησαν άφεση βομβών GBU-32 JDAM στο πεδίο βολής Pilsung.

Στις 18 Σεπτεμβρίου τα αεροσκάφη πέταξαν πάλι στην κορεατική Χερσόνησο με πλήρες φορτίο βλημάτων ΑΙΜ-120 επιδεικνύοντας τον ρόλο τους σε αποστολές εναέριας υπεροχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.