Ο υπαρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ αμφιβάλει για τη δυνατότητα της Β.Κορέας να πλήξει αμερικανικό έδαφος

Ο υπαρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ αμφιβάλει για τη δυνατότητα της Β.Κορέας να πλήξει αμερικανικό έδαφος

Μπορεί η Βόρεια Κορέα να έχει σημειώσει πρόοδο στην ανάπτυξη του προγράμματος κατασκευής διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM), όμως δεν έχει αποδείξει την ικανότητα αυτών των όπλων να πλήξουν την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε σήμερα ο υπαρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Πολ Σέλβα.

Ενώ η Πιονγκιάνγκ έχει αποδείξει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται εντός του βεληνεκούς αυτών των ICBM, δεν έχει εντούτοις καταδείξει ότι το σύστημα στόχευσης τους, για παράδειγμα, μπορεί να αντέξει στις συνθήκες πτήσης ενός βαλλιστικού συστήματος, σε ύψος αρκετών χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον Σέλβα.

«Έχουν σημειώσει πρόοδο, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν δείξει όλα τα στοιχεία ενός διηπειρωτικού συστήματος βαλλιστικών πυραύλων», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Μία ερώτηση παραμένει αναπάντητη: διαθέτει η Βόρεια Κορέα την τεχνολογία που επιτρέπει σε έναν πύραυλο να εισέλθει στην ατμόσφαιρα από το διάστημα πριν από την απελευθέρωση της κεφαλής του;

«Είναι πιθανό ότι την έχει (σ.σ. ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν), οπότε πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτό ισχύει, χωρίς ωστόσο να δίνουν αποδείξεις», σχολίασε ο Σέλβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βόρεια Κορέα το 2017 προχώρησε σε δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) με βεληνεκές αρκετό για να πλήξει οποιοδήποτε σημείο στην αμερικανική ενδοχώρα και διεξήγαγε την έκτη και ισχυρότερη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου τον Σεπτέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.